Mannen

 

Mannen, wees lief voor je huid. Ook voor jullie is het fijn om de huid dagelijks te verzorgen met aangepaste producten die niet uitdrogen, maar beschermen. Vergelijk het maar met het onderhoud van een auto. Het is je trots en elke week of maand ben je bezig met het onderhoud en elk jaar laat je de APK keuring uitvoeren. Allemaal nodig om langer plezier te hebben van de auto. De huid van de man is echter net zo belangrijk. Het is het grootste motororgaan onder de mannelijke motorkap. Het beschermt tegen de zon, blauwlicht van smartphones en computers etc.

De mannelijke huid heeft een dunnere onderhuidse vetlaag dan die van vrouwen en is daarom gevoeliger voor bepaalde stoffen in huidverzorgingsproducten. Jullie huid rimpelt minder snel, maar wanneer er rimpels verschijnen, zijn ze vaak wel dieper. Een grove huidstructuur en grove poriën is het kenmerk. Hier volgt een beschrijving voor een mini onderhoudsweek. Om in een week de huid te optimaliseren. Het effect is alsof je drie weken op vakantie bent geweest in een bruisend land, waardoor de huid er stralend, frisser en uitgerust uit ziet. Klinkt interessant?

 

Je auto wassen is als een huidreiniging

Hoe wassen jullie je auto? Toch niet alleen met water? Dan wordt hij niet schoon. Daar is een speciaal reinigingsmiddel bij nodig, wat lekker schuimt, maar wat de auto niet beschadigt. Hetzelfde geldt voor de huid. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld een reinigingsgel. Rustig inmasseren en daarna niet met heet water afspoelen. Daarvan droogt je huid juist meer uit en dat maakt het gevoeliger. Lekker met lauwwarm water afspoelen dus. Dit is ook een goede voorbereiding op het scheerproces. Bij het auto wassen gebruik je geen spons, maar een microfiber washandschoen. Vuil en zand kunnen zich in een spons ophopen en krassen veroorzaken. Dat geldt ook voor de huid, dus gebruik bij het reinigen gewoon je handen of een schone washand. Een auto wordt gedroogd met een krasvrije doek, je huid met een gewone handdoek. Droog deppen en vooral niet wrijven, om maar in krasvrije termen te blijven.

 

De peeling is je nieuwe drukreiniger

Vervolgens ziet de auto er al fraai uit, maar als je met je hand over de motorkap gaat voel je nog kleine bobbeltjes of vuil op de laklaag. Dit moet extra goed schoon gemaakt worden met een drukreiniger. Ook in deze mini onderhoudsweek heeft de huid van de man een extra intensieve reiniging nodig. Dat kun je doen met een enzympeeling. Daarvoor wordt een fijn enzym reinigingspoeder gebruikt zonder peelingkorrels. Het verfijnt de huid zacht en effectief, zodat hij niet kan beschadigen. Deze peeling werkt preventief voor ingegroeide baardharen, maakt ze week en de huid wordt voorbereid op het scheerproces. Langzaam de enzympeeling inmasseren en het een paar minuten in laten werken, waarna je het weer met lauwwarm water afspoelt. In de mini onderhoudsweek doe je dit drie keer per week.

 

Durf jij een stapje verder te gaan?

De olie in de motor is niet alleen een smeermiddel voor de draaiende delen, maar ook een koel- en zelfs een reinigingsmiddel. Daarom geldt er ook een verversingstermijn voor zowel de motorolie als het bijbehorende filter. Dat is bij de huid van de man net zo. Zie het als een olie-check. Een reinigend, hydraterend en verfrissend masker. Het klinkt niet stoer, maar dat zijn ook niet alle auto`s. Het werkt echter wel. Een masker doet net dat beetje extra voor je huid en is een vitaminestoot. Dit mag twee keer per week, `s morgens of `s avonds op de dag dat je de peeling niet gebruikt. Ook nu weer afspoelen met lauwwarm water.

Check de banden- en de huidspanning

 

Een te lage bandenspanning is nadelig voor het brandstofverbruik, maar ook voor het weggedrag van de auto. Crèmes zorgen er voor dat de barrièrefunctie van je huid intact is en blijft. En als er ook nog stoffen in zitten die het verminderen van rimpels tegen gaan, dan is het echt te vergelijken met het op peil houden van de bandenspanning. Een verzorgingsproduct kan tegelijkertijd hydrateren en herstellen (een goede aftershave bijvoorbeeld). Check dus de autobandenspanning, maar ook die van je huid. Dagelijks gebruik van een goede crème helpt om de huidprofiel optimaal te houden.